Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Tirebolu’da anıldı

Tirebolu çarşı meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programı düzenlendi.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Tirebolu’da anıldı
16 Temmuz 2022 12:53
112
A+
A-

Tirebolu çarşı meydanında 15Temmuz Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saraçhane Meydanı’nda yapmış ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gün Programı’ düzenlendi. 

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Doktor Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Güçlü, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Şükrü Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Temel Cırıt, Cumhuriyet Savcısı Mihrinaz Akkan katılımda bulundu. 

Tirebolu halkı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saraçhane Meydanı’nda yapmış
olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’nda yapmış olduğu
konuşmayı canlı olarak izledi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından bir dakikalık saygı
duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Tirebolu İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan’ın konuşması ile program devam etti. 

Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan yapmış olduğu konuşmada, “15 Temmuzu anlamak için bu ülkenin Anadolu’nun nasıl vatan yapıldığını bilmek ve sonrada o vatanı elimizden almak için son 200 yıldır başımıza örülen çorapları bilmek gerekiyor. Biraz önce sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında bahsettiği gibi büyük şahsiyetler vardı. Aslında bu şahsiyetleri anarken İşte Alp Arslan’dan başlayarak Anadolu’nun nasıl vatan yapıldığını Fatih’le artık nasıl geri dönülmez bir şekilde o vatana sahip olunduğunu sonrada yıkılma döneminde de nasıl hedeflendiğini, ve yine büyük milletimiz devlet adamlarımız, askerlerimiz tarafından o vatanın nasıl savunulduğunu da görüyoruz. Anadolu kolay vatan yapılmadı bin yıllık bir süreç var. Artık tamamen bizim vatanımız olduktan sonrada kolaylıkla elde tutulmadı. İşte 15 Temmuz bu ülkede milletimizin,  insanlığımızın, kardeşliğimizin birliğini beraberliğini hedef almak isteyenlerin Fetö’cü hainleri kullanarak  milletimizi birbirine düşürmeye, birbirine düşman etmeye  birliğini beraberliğini bozmaya yönelik son hamleyi yaptılar diyebiliriz. Geçmiş dönemden bu güne bir çok darbe oldu ama  ilk kez bu darbe girişiminde milletimiz bu darbe girişimini kabul etmeyip  dur dediği için  bu yönüyle 15 Temmuz çok önemlidir.” dedi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, , 15 Temmuz kısa film gösterimi,   İlahi ve Duaların okunmasının ardından son buldu.

Elzem Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.