Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Sosyal medya dolandırıcılığına dikkat! Gelen her linke tıklamayın

Son günlerde sosyal medya dolandırıcılığının artması sebebiyle bir çok sosyal medya kullanıcı kişisel hesaplarını kaybettiler. Sosyal medya hesaplarını kurtarmada yardımcı olan sosyal medya uzmanı Kemal Daldaban bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal medya dolandırıcılığına dikkat! Gelen her linke tıklamayın
1 Ağustos 2022 23:49
203
A+
A-

Son günlerde sosyal medya dolandırıcılığının artması sebebiyle bir çok sosyal medya kullanıcı kişisel hesaplarını kaybetti. Sosyal medya hesaplarını kurtarmada yardımcı olan sosyal medya uzmanı Kemal Daldaban bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

Daldaban”4 Çeşit Sosyal medya hesabını ele geçirme yöntemi vardır 1. Fake site kurarak İnstagram DM üzerinden karşı tarafa instagrammış gibi mesaj atıp linke tıklamasını sağlamak. 2 sosyal Mühendislik ile karşı tarafı kandırıp hesabı ele geçirme. 3 virüs İle hesabı ele geçirme, 4 DM üzerinden ifşan çıktı gibi mesajlar gelir ve linke tıklanmanızı ister ve tıklayınca kullanıcı adı ve şifre isteyerek hesabınızı ele geçirebilirler. Hesabınızı güvende tutmak için duo mobile çift faktör gibi güvenlik adımlarını İnstagram üzerinde aktif etmektedir, İnstagrammış  gibi mesaj atların linkine tıklamayın, unutmayın İnstagram size mesaj atmaz. Bunların önüne geçmek için Her gelen vürüslü mesajlara cevap vermemek faktörleri açık tutmaktadır, aksi taktirde hesabınız ele geçirilip çeşitli işlemlerde kullanılır.” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.