Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Skandal olay! Kafatasından çıkartılan kemik çöpe atılmış

Görele’de yaşayan 47 yaşındaki Tuğba Yılmaz, geçirdiği beyin kanaması sonucu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde ameliyata alınarak kafatasının bir bölümü çıkartılan Yılmaz aylar sonra alınan kafatası parçalarının yerine takılmasını beklerken, parçaların çöpe atıldığını öğrendi.

Skandal olay! Kafatasından çıkartılan kemik çöpe atılmış
5 Haziran 2022 20:27
214
A+
A-

Giresunlu hemşire Havva Dizdar’ın Antalya’da başına gelen durumun bir benzerini yine bir Giresunlu olan Tuğba Yılmaz Trabzon’da yaşadı. Hemşire Havva Dizdar, Antalya’da ‘Arteriovenöz Malformasyon’ (AVM) teşhisi konularak bir ameliyat geçirmişti. Bu ameliyata bağlı olarak beyninde oluşan ödem nedeniyle ikinci bir ameliyat için kafatasının bir bölümü çıkarılan hemşire Havva Dizdar’ın aylar sonra geri yerine takılacak kafatası kemiğinin çöpe atıldığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu olayın ardından benzer bir vaka da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yaşandı.

Giresun güncel’de yer alan habere göre; Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Tuba Yılmaz, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu beyni zarar gördü ve konuşma yeteneğini kısmi olarak yitirdi. Eşinin başından geçen olayı anlatan Tuğba Yılmaz’ın eşi İsmet Yılmaz, “Eşim 14 Ağustos 2020 tarihinde beyin kanaması geçirdi. Acilen Trabzon’da bulunan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne götürdük. Acil ameliyata alındı ve bir günde üst üste üç tane ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası kafatası kemiğini aldılar. Daha sonra ameliyatını gerçekleştirdiler, kafatasının üçte biri alındı. Görevliler kafatasını hastanenin buzdolabına koydular. Üç ay sonra takılacağını söylediler ama aradan geçen yaklaşık bir yıl sonunda aradılar ve hastaneye yatışımızı yaptık. Eşimin kafasından çıkartılan kemiğin takılmasını beklerken, kafatası kemiklerinin olmadığı yere plastik takacaklarını söylediler. Öğrendik ki eşimin kafatasından çıkartılan kemik bozulması sonucu çöpe atılmış. Bizde bu konuyu yargıya taşıdık. Eşim ameliyat olamadığı için psikolojisi aşırı derecede bozuldu, durup dururken ağlamaları başladı. Yapmak istediğini yapamayınca ağlıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.