Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Hindistan’da hayrete düşüren olay! Tacize uğramamak için 36 yıl boyunca cinsiyetini gizledi

Hindistan’da yaşayan Siva Petchiammal, eşinin ölümünün ardından kendisini ve kızını tacizden korumak için 36 yıl boyunca erkek kılığına girdi.

Hindistan’da hayrete düşüren olay! Tacize uğramamak için 36 yıl boyunca cinsiyetini gizledi
26 Mayıs 2022 21:43
142
A+
A-

Güney Hindistan’da yaşayan 57 yaşındaki Petchiammal, eşini kaybettikten sonra kendisini ve kızını korumak için  36 yıl boyunca erkek kılığında yaşadı.    Düğününden sadece 15 gün sonra eşini kaybeden genç kadın, o zamanlar 20 yaşındaydı ve kısa süre sonra kızı Shanmugasundari’yi doğurdu. Tek başına bir çocuk yetiştirmenin ne kadar zor olacağından endişeliydi.

Geçimini sağlamak için şantiyelerde, otellerde ve çay ocaklarında çalışmak durumunda olan Petchiammal,  ayrıca bir daha evlenmemeye karar verdiğini belirtti.  Çoğunluk olarak erkeklerin yaşadığı iş yerlerinde aylarca tacize uğrayan  Petchiammal,   ‘erkek’ kılığında yaşamaya karar verdi.

Kısa süre sonra verdiği bu karar doğrultusunda harekete geçen genç kadın saçlarını kesip, kıyafetlerini değiştirmesinin ardından ismini de  Muthu olarak değiştirdi. O andan itibaren 36 yıl boyunca bir erkek kılığında yaşadı. Sadece evdeki yakın akrabaları ve kızı onun bir kadın olduğunu biliyordu. Yetkililer kapısını çalacak olursa, resmi belgeleri de onun erkek olduğunu doğrulayacağından bir çekincesi yoktu.

Kızı Shanmugasundari  annesinin eski hayatına geri dönme planı olmadığını ve onun ölene kadar Muthu olarak kalacağını söylediğini ifade etti. Artık çalışamayacak kadar yaşlı olan   Petchiammal’ın herhangi bir birkiminin olmaması ve  dul sertifikası için de başvuramayan kadın hükümetten maddi yardım beklemekte.  

YORUMLAR

  1. Onur dedi ki:

    Gerçek gözle bakamamışlar