Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

‘Emekli maaşlarına zam yapılmasın, ekonomi çok iyi’ demişti Avustralya’dan emekli olduğu ortaya çıktı

Sokak Kedisi YouTube kanalında yayınlanan röportajda Mikrofon uzatılan bir kişinin Türkiye’nin ekonomisini övdükten sonra Avustralya’dan emekli olduğu ortaya çıktı.

‘Emekli maaşlarına zam yapılmasın, ekonomi çok iyi’ demişti Avustralya’dan emekli olduğu ortaya çıktı
13 Haziran 2022 12:57
242
A+
A-

Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün etkisini daha fazla hissettiriyor. İktidarın bu konuda yaptığı hamleler ise yetersiz kalıyor. Sokak röportajlarında da sorulan soruların büyük çoğunluğunu ekonomi oluşturuyor. AK Partili vatandaşların ekonomiyi övmeleri sık sık gündeme taşınıyor. Yine bir sokak röportajının sosyal medyada yayınlanan bir bölümü gündem oldu.

Gerçekgündem’de yer alan habere göre; Sokak Kedisi YouTube kanalında yayınlanan bir sokak röportajında, mikrofon uzatılan iktidar yanlısı vatandaşın sözleri tepki çekti. Röportajın başında “Ekonomi gayet güzel, yaşantıya göre aldığımız maaşlara göre güzel. 400 lira emekli maaşı alıyordum şimdi 3 bin 700 lira maaş veriyor. Yetiyor.” diyen vatandaş zam istemediğini ve geçim derdi olmadığını söyledi. Evi olduğunu da belirten vatandaş, emeklilere zam yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Röportajın ilerleyen dakikalarında Avustralya’dan da emekli olduğunu söyleyen vatandaş şaşkınlık yarattı. Vatandaş, “Eğer gitmeseydim yurt dışına burada kalacaktım, şofördüm ben. Yurt dışında hiçbir şey yok. Yurt dışında bize ‘kene’ diyorlar, ‘yapıştı’ diyorlar. Ben mecburen gittim. Daha güzel bir hayat olur diye. Gittim hiçbir şey göremedim.” diye konuştu.

Bu sözler, sosyal medyada gündem oldu:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.