Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Bektaş’tan ciddi iddia: “Giresun Belediyesi iflasta”…

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Salı günü yapılan meclis toplantısında AKP-MHP oyları ile kabul edilen bütçe ile ilgili eleştiriler yöneltti.

Bektaş’tan ciddi iddia: “Giresun Belediyesi iflasta”…
22 Kasım 2023 21:54
360
A+
A-

“Belediye idarecileri bütçenin yaklaşık %55 artırılmasını büyük bir marifet olarak lanse etmeye çalışmaktalar. Oysaki belediye borç batağına düşmüş geride kalan 4,5 yılda iflas edecek seviyeye getirilmiştir” diyen Bektaş, Bugün belediyeyi dışarıdan malzeme alamayacak noktaya getiren idareciler muhasebe oyunları ile seçim öncesi algı yapmaya çalışmaktadırlar.

Murat Bektaş, açıklamasında Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na şu soruları sordu: Onaylanan bütçe incelendiğinde bütünde bütçe yaklaşık %55 oranında artırılırken, Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi neden %22 oranında artırılmaktadır.

Kaldırımlar çökerken, altyapı ile ilgili sorunlar devam ederken 2024 yılında Fen İşleri’nin bütçesini daraltma amacınız nedir?

Bütçe %55 artırılırken temizlik işleri bütçesi neden bu oranın altında artırıldı? Şehirde temizlik işleri ile ilgili bu kadar şikâyet varken temizlik bütçesinin daha da daraltılması ne anlama gelmektedir?

Bütçesi %36 oranında artırılan İtfaiye Müdürlüğü’nün bütçesi %85 oranında artırılan Özel Kalem Müdürlüğü kadar değeri yok mu?

Soruyoruz; bu bütçenin içerisinde yargı yoluyla geri dönen personellerin hakedişleri ayrıldı mı?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.